7 Αυγ 2008

Βιομηχανία εξευτελισμού ανθρώπων

Posted at  1:16 μ.μ.  |  in  ειδήσεις


Έναν πραγματικό εφιάλτη ζουν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με τις δόσεις στεγαστικών, καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών από τις τράπεζες.
Ειδικά εκπαιδευμένοι υπάλληλοι εισπρακτικών εταιριών γίνονται η ''σκιά'' των δανειοληπτών, τους μιλούν ειρωνικά και τους εξευτελίζουν, ακόμα και για πολύ μικρά ποσά. Όταν καταλάβουν ότι οι πρακτικές τους δεν ''πιάνουν'', φτάνουν στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές. Τους απειλούν μάλιστα ότι θα φροντίσουν να μπουν στη μαύρη λίστα του Τειρεσία.
Οι σύγχρονοι ''δοσατζήδες'' δε διστάζουν να εισχωρήσουν σε ευαίσθητα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα, ακόμα και να προσποιηθούν ότι μιλούν εκ μέρους της τράπεζας ως νομική υπηρεσία. Το θράσος των εταιριών αυτών οδήγησε το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να καταθέσει μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου, αλλά και ονομαστικά σε βάρος δύο εταιριών.
Παρά τη μήνυση από το ΔΣΑ σε βάρος τους, παρά τη μεγάλη δυσαρέσκεια για την ακραία συμπεριφορά των εργαζομένων τους, το κράτος παραμένει θεατής στην παράνομη λειτουργία των εισπρακτικών εταιριών, οι οποίες διασφαλίζουν τα χρήματα των τραπεζών, προκαλώντας νευρική κρίση στους πολίτες.
Οι καθημερινές ανάγκες οδηγούν τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων να απευθυνθούν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους σε κάποια τράπεζα για να πάρουν στεγαστικό ή καταναλωτικό δάνειο. Όσο ο ''πελάτης'' αποπληρώνει τακτικά το δάνειό του, όλα εξελίσσονται ομαλά. Η καθυστέρηση μίας ή δύο δόσεων όμως, αρκεί για να μετατρέψουν οι εισπρακτικές τη ζωή του σε… κόλαση.




Share this post

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ.
Powered by Themes24x7 .
back to top