8 Φεβ 2009

Ποδοσφαιρικό Σαββατοκύριακο

Posted at  11:03 μ.μ.  |  in  



Μπορεί να πέρασαν 28 χρόνια από την αποφράδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό, 8η Φεβρουαρίου 1981, όμως για όλους όσους παρέστησαν την Κυριακή στο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε έξω από την θύρα 17 του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ήταν σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα. Οι μνήμες ζωντάνεψαν ξανά και στο μυαλό ήρθαν και πάλι τα γεγονότα εκείνης της ημέρας και τα 21 παιδιά που «έφυγαν» τόσο άδικα. Το σύνθημα που συγκλόνισε για μια ακόμα φορά ήταν το: «Αδέλφια ζείτ,ε εσείς μας οδηγείτε». Αλλωστε κανένας δεν ξεχνά αυτά τα παιδιά, κανένας δεν πρόκειται ποτέ να αφήσει τη μνήμη τους να σβήσει όσο υπάρχει Ολυμπιακός. Η οικογένεια του Ολυμπιακού που τότε θρήνησε τον άδικο χαμό τους, τώρα θυμάται και δεν ξεχνά. Σύσσωμη παραβρέθηκε στο μνημόσυνό με το οποίο τιμάται η μνήμη τους... Πρόταση συγγενών των αδικοχαμένων φιλάθλων για την καθιέρωση φιλικού κάθε χρόνο στη μνήμη των 21 παιδιών. Δείτε video από το σημερινό μνημόσυνο. «Αφιερώνουμε τη νίκη μας στα θύματα της Θύρας 7», είπε μετά το 2-0 στην Κομοτηνή ο Ερνέστο Βαλβέρδε

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη δεύτερη θέση και στο -12 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, πέρασε ο Παναθηναϊκός καθώς διατηρώντας την παράδοση νίκησε 3-0 τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο και τον άφησε δύο πόντους πίσω μετά από 21 αγωνιστικές στην Σούπερ Λίγκα. Ολα τα γκολ των πράσινων με κεφαλιές σε διάστημα οκτώ λεπτών(!) στο δεύτερο μέρος, δύο ο Λουκάς Βύντρα τα οποία μάλιστα είναι και τα πρώτα του στο πρωτάθλημα (!), ένα ο Μάντζιος, μεγάλη ευθύνη φέρει στα δύο πρώτα ο Χαλκιάς...«Σκότωσε» τον Θρασύβουλο ο ΟΦΗ, 2-1 οι Κρητικοί στη Φυλή, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύνονται για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε σε ανατροπή του Αλβες στις καθυστερήσεις. Φινάλε θρίλερ στο Αλκαζάρ και Λάρισα-ΑΕΚ 1-1, με την «Ενωση» να μένει 19 βαθμούς μακριά από την κορυφή! Μεγάλο «2» του Ηρακλή στο Παγκρήτιο, 1-0 τον Εργοτέλη με γκολάρα (ανάποδο ψαλίδι) του Παπαστεριανού. Αουτ σούταρε ο Τζούνιορ το (ανύπαρκτο) πέναλτι που καταλογίστηκε σε μαρκάρισμα του Παπαζαχαρία στο Μπουντιμίρ, αφού η παράβαση έγινε έξω από την περιοχή. Η Σκόντα Ξάνθη σάρωσε με 4-0 τον Λεβαδειακό, με τον Ντόσεκ να κάνει χατ τρικ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ακριτικής ομάδας. Το Σάββατο, ο Ολυμπιακός πέτυχε στην Κομοτονή απέναντι στον Πανθρακικό τη έβδομη σερί νίκη (0-2) του και προχωρά ακάθεκτος προς την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Προβάδισμα στην κούρσα για την είσοδο στα πλέι οφ πήρε ο Αρης νικώντας με 1-0 τον Πανιώνιο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αβαντάζ στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού πήρε ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς λύγισε με 3-0 εντός έδρας τον Πανσερραϊκό που παραμένει στην ουρά και έχει πολύ δύσκολο έργο στη συνέχεια... Η αναλυτική βαθμολογία της Σούπερ Λίγκα μετά και την 21η αγωνιστική και ο πίνακας των σκόρερ. Δείτε σε video τα γκολ αναμετρήσεων της 21ης αγωνιστικής.

Share this post

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ.
Powered by Themes24x7 .
back to top